Τάσος Τσατάλης

Τι δείχνει το μεταγραφικό «stop» στην ΑΕΚ, πριν την Μπριζ

Ο Τάσος Τσατάλης προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» την αντίδραση της διοίκησης της Ένωσης στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τα ματς με την ΤΣΣΚΑ και πριν τις καθοριστικές αναμετρήσεις με τους Βέλγους.

***Όποιος πει πως η ΑΕΚ βαδίζει προς τις αναμετρήσεις με την Μπριζ, αλλά και την έναρξη του πρωταθλήματος, σε ιδανικές συνθήκες, σίγουρα δεν θα λέει την αλήθεια.

***Το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό μετά τα δύο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Από το βράδυ του πρώτου αγώνα, όλη η θετική αύρα που υπήρχε από τις μεταγραφές, όπως κι από κάποια θετικά δείγματα στα φιλικά στην Πολωνία, χάθηκε.

***Η εικόνα της ομάδας σε εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ και τα ζητήματα που άνοιξαν με την διαχείριση των νέων παικτών, είχαν βαθύ αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα.

***Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου. Για άλλους στην ομάδα και στους νέους παίκτες κυρίως, για άλλους στον προπονητή.

***Δεν είναι περίεργο επίσης, η διαχείριση των παικτών και ειδικά των μεταγραφών στο πρώτο ματς, από την διοίκηση και ειδικότερα όσους ασχολήθηκαν με τις μεταγραφές να εκλήφθηκε σαν μήνυμα του πάγκου…

***Μήνυμα, που είναι αλήθεια δεν το περίμεναν. Από την επομένη του ματς, το φέραμε στο επίκεντρο αυτό το θέμα.

***Τέλος, αντίκτυπος υπήρξε σε κάποιο βαθμό και στα αποδυτήρια.

***Υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που επηρεάζουν. Για παράδειγμα, το ότι πάμε για τα μέσα Αυγούστου και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η
κατάσταση με το συμβόλαιο του Γιόχανσον, ούτε και του Αλμέιδα.

***Αντίθετα, με τον τραυματισμό του Γιακουμάκη, η ΑΕΚ πάει να παίξει την τύχη της για το Europa League με τον Αλμέιδα πλέον ξεκάθαρα δεύτερη επιλογή στην επίθεση.

***Όλα αυτά συνθέτουν ένα «παζλ» αρνητικών παραγόντων, που αν στην ΑΕΚ δεν βρουν τρόπο να ξεπεράσουν την επίδραση τους – δεν είναι εύκολο…- δύσκολα θα πάνε ομαλά και ισορροπημένα στα ματς με την Μπριζ και το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

***Η ψυχολογία στον κόσμο ειδικότερα, «βαραίνει» ακόμη περισσότερο από την συνεχή μεταγραφική δραστηριότητα του βασικού αντιπάλου στο πρωτάθλημα, του Ολυμπιακού.

***Η οποία βέβαια θέτει και συγκεκριμένα ζητήματα, πέρα από την ψυχολογία του κόσμου. Ζητήματα ανταγωνιστικότητας. Ζητήματα κρίσιμα.

***Γενικά όταν το κλίμα σε μια ομάδα «βαραίνει», όταν τίθενται θέματα σαν αυτά που είναι στο επίκεντρο τώρα στην ΑΕΚ, διέξοδο – εφόσον είσαι σε μεταγραφική περίοδο -συνήθως αναζητάς στις μεταγραφές που φτιάχνουν το κλίμα και φυσικά στα αποτελέσματα.

***Η ΑΕΚ όμως από το πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ και μετά, δηλαδή εδώ και 14 μέρες, δεν έχει κάνει υποψία μεταγραφικής κίνησης. Κι επειδή οι πράξεις πάντα μιλάνε περισσότερο από τα λόγια, η συγκεκριμένη επιλογή είναι σαφές πως στέλνει ένα μήνυμα…

***Το μήνυμα είναι πως στην διοίκηση θεωρούν ότι η εικόνα της ομάδας, ειδικά στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ που κρίθηκε και η πρόκριση, δεν αποτύπωσε τις δυνατότητες του ρόστερ.

***Δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση. Αν πίστευαν κάτι άλλο, οι 14 μέρες που έχουν περάσει θα ήταν γεμάτες μεταγραφική δράση.

***Επειδή πρώτοι εδώ από την επομένη του ματς του ΟΑΚΑ μιλήσαμε για «ξαφνικά μηνύματα» του προπονητή μέσω της διαχείρισης του δυναμικού της ομάδας, θα ήταν εντελώς άτοπο να αγνοήσουμε και το μήνυμα που αντίστοιχα έστειλε η πλευρά της διοίκησης, στο διάστημα που ακολούθησε.

***Και δεν πρέπει να αγνοηθεί επίσης, πως αυτή η διοικητική επιλογή που είναι κάθετη και ξεκάθαρη, εκφράζεται ενώ υπάρχει πλήρης επίγνωση και του τι λέγεται και του τι γράφεται.

***Κι επειδή το ένα μήνυμα… φέρνει το άλλο, το επόμενο που εκ των πραγμάτων δίνεται προς τα έξω, είναι πως η ΑΕΚ όπως έχει τώρα μπορεί και πρέπει να χτυπήσει την πρόκριση στο Europa League.

***Άρα οι όποιες περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις, θα πρέπει λογικά να υπολογίζονται χρονικά μετά τα δύο ματς με την Μπριζ και από πλευράς οικονομικού επιπέδου, προφανώς θα είναι σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα τους.

***Αναμφισβήτητο πως η συμμετοχή σε όμιλο του Europa League, είναι ζωτικής σημασίας για την διοίκηση.

***Αν είχαν λοιπόν αμφιβολίες για την δυνατότητα της ομάδας να την πετύχει με τις επιλογές που διαθέτει σήμερα, θα είχαν κινηθεί αλλιώς.

***Θα ήταν τέλος αφελές, να πιστέψει κάποιος πως αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα, δεν το έχουν λάβει και οι πάντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x